"Aranyalma ezüsttálcán": a Tiéd!

"Írva van: nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely az Isten szájából származik."(Máté 4,2-4.)

3. Meddőség és a hit

Melinda Uncategorized

“A hit pedig alapja annak, amit remélünk, bizonyítéka annak, amit nem látunk.” (Levél a zsidóknak 11,1)

Helló! Szia! Már vártalak! 

Tegnap, a 2. aranyalma blogomban arra biztattalak, hogy higgy! Hogy mi a hit? Egyik kedvencem a fenti idézet. Számomra nagyon izgalmas és misztikus, mert a saját életünkben is megtapasztaltuk a férjemmel, hogy mennyire így van. Sokszor mondod, mondjuk azt, hogy “hiszem ha látom”. Nos, ez az üzenet pont arra buzdít, hogy akkor is higgy, ha nem látsz, nem látod még a kezedben a vágyott gyermeket. A férjemnek konkrétan megmondta az orvos: természetes úton nem lehet gyermeke, a probléma férfi meddőség (duplázottan): az esetében a spermiumok kevésnek, életképtelennek, deformáltnak bizonyultak (háromszori, nem egymást követő vizsgálati eredmény is ezt hozta ki), és here visszértágulat . De a férjem nem akarta elhinni, hogy ez lehetséges, “mert élt bennem a hit: nem tudtam elképzelni, hogy Isten visszautasítsa a kérésemet, és ne adjon nekem gyermeket” – mondta egy interjúban. Biztos volt benne, tudta, meg volt róla győződve, hogy lesz gyereke (pedig az orvos mást mondott, a leletek mást bizonyítottak). Ráadásul megspékelve egy kis pajzsmirigy túlműködéssel részemről. 

És itt van egy másik történet is a Bibliából: “Mivel hitt, azért nyert még a meddő Sára is erőt magzat foganására, még idején túl is, mert hűségesnek hitte azt, aki az ígéretet tette.” (Levél a zsidóknak 11,11). Ugyanis, Sára férjének, Ábrahámnak megígérte az Isten, hogy bizony fiú gyermekük születik, pedig Sára igencsak idős volt már. És amit Isten megígér, be is tartja, mind a mai napig. Ahhoz, hogy Te is részesülj a csodákban csak annyit kell Tenned, hogy higgy! 

Fordulj Isten felé

Egy nagyon egyszerű példa, ami eszembe jut. Amikor várod a fizetésed hogy megérkezzen a számládra már nagyon várod, és tudod, hogy meg fog érkezni, csak egy hónapot kell rá várni. Tudod, mert biztos vagy benne, hiszen szerződés köti a munkáltatót. Isten és közted a szerződés Jézus és vére (vérszerződés). Úgy válik teljessé a szerződés, ha ezt mindkét fél elfogadja. Isten már aláírta! Írd alá! Fordulj felé, fogadd el őt! A szerződés életbe fog lépni!

Várlak a www.babamisszio.hu oldalamon az Aranyalma neked blogomban, ahol megtudhatod, hogy mik a szerződés feltételei.

Üdv.: Melinda

Mire gondolsz?